Image Alt

Fit City

Празниците са време за радост, обич и наслада от вкусно приготвената храна в добра компания.
Въпреки това, този период може да бъде предизвикателство, когато става въпрос за поддържане на здравословен хранителен баланс. Ето някои съвети, как да останете във форма по време на празниците:

Запазването на здравословен апетит по време на празниците може да бъде трудна задача, но е възможно да се постигне, с някои полезни съвети:

Пийте достатъчно вода: Понякога гладът може да се обърка с жажда. Преди да се насочите към масата пълна с храна, опитайте да изпиете една чаша вода. Това може да ви помогне да се почувствате по-наситени.

Здравословни рецепти: Търсете здравословни рецепти за традиционните празнични ястия и ги пригответе с по-малко мазнини и захари.

Започнете със салата или супа: Ако първото ви ястие от менюто  е салата или супа, която е приготвена с нискокалорични зеленчуци може да засити част от апетита ви и да намали желанието ви за по-тежки храни.

Избягвайте бързите въглехидрати: Белият хляб, бисквитите и сладкарските изделия могат да предизвикат силно чувство на глада. Опитайте се да избегнете тези въглехидрати и да приемате повече пълнозърнести храни, които осигуряват по-дълготраен чувство на ситост.

Ограничете алкохола: Алкохолните напитки могат да допринесат за повишаване на апетита. Консумирайте алкохол с умереност и го комбинирайте с вода.

Споделете ястията си: Ако има разнообразие от ястия на масата, опитайте се да споделите по-малки порции от всяко ястие с някой друг. Това ще ви позволи да опитате повече различни вкусове, без да се преяждате.

Умерено използване на подправки: Някои подправки като чили или черен пипер могат да подобрят вкуса на ястията и да усетите ситост по-бързо.

Съсредоточете се върху разговора и компанията: Понякога апетитът може да бъде свързан с емоции и обстановка. Насладете се на разговорите с приятели и семейство и се наслаждавайте на компанията им.

Самоконтрол и умереност: Най-важният съвет е да се упражнява самоконтрол и умереност. Опитайте се да се наслаждавате на празничната храна, но с мярка в количествата.

Запомнете, че празниците са време за радост и наслада, и не е необходимо да изпитвате чувство на вина, ако не опитате от всички ясния на масата, за да не убитите готвача.
Важно е да се радвате на храната и да се грижите за здравето си.

Весело посрещане на празниците и знаете, че можете да разчитате на нас.
Среща във FIT CITY.