Image Alt
Прочети статията

Fit City

Може би трябва да кръстим статията “само за жени”. Но по ирония на съдбата тя е написана от мъж. В този материал ще говорим за спортовете, които са подходящи за по-нежната половина от човечеството. Ако делим видовете спорт на две – аматьорски и професионален, то но ние ще се вмъкнем някъде помежду им… и ще изберем максимално добрите упражнения за вас, дами.
Като говорим за „професионален“ спорт, се има предвид всеки един спорт, от който се печелят пари. А аматьорският спорт е за удоволствие – дори и да си изключително добър в него. Ако припечелвате по някой лев от аматьорски спорт, но това не е Вашето призвание и основно занимание, не можете да се наречете професионален спортист.
Нека тук поговорим за удоволствието и ползата от аматьорския спорт при дамите. Ще заложим на почасовите тренировки, които ви поддържат в добра форма, тонизират ви и ви карат да се чувствате добре в тялото си.
По мои наблюдения все повече жени посещават фитнес зали. Но дали това е, защото действително искат да тренират и да подобрят формата си или защото имат приятели там или пък търсят запознанства… това е друг въпрос.
Жена в фитнес залата без програма за тренировка и инструктор до нея, е като мъж в магазин за бельо на 14 февруари. Пълен хаос!
За да постигнете желания резултат чрез вдигане на тежести определено трябва да сте мъжко момиче и да не Ви пука, че през цялото време, някой Ви оглежда задника.

a
a

Изготвянето на фитнес програма струва около 40 лв., тренировката с инструктор – 20-30 лв., а при закупуване на месечна карта може да имате отстъпка в цената… Но дали си заслужават всички тези средства и отделено време, за да разберете, че сте объркали мястото или спорта? Не ме разбирайте погрешно, фитнесът също си има своите положителни страни, но… нека ви запозная с неговата съвременна заместничка-аеробиката!

Преди 52 години д-р Кенет Х.Купър въвежда нов тип тренировка, а имено аеробиката. Първоначалната и цел била да укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система при човека, като подобри кръвообръщението в цялото тяло. Оттогава насам обаче аеробиката е придобила значителна популярност и се използва не само за медицински цели, а и за моделиране на тялото.
Сбогом тежести, здравей аеробика! Тренировките по аеробика се състоят от три основни части (подготвителна част /разгряване/, основна част /кардио част/, заключителна част /стречинг/, за нормализиране на пулса) и имат продължителност до един астрономически час, под звуците на тонизираща музика.
Има толкова много разновидности на аеробиката, че дори и най-взискателните дами могат да намерят подходящата тренировка за тях, а приятелската обстановка в залата ще направи заниманието още по-приятно.
Ето малко примери за видове аеробни тренировки – степ аеробика, интервална аеробика, водна аеробика, кръгова аеробика, както и съвременни стилове като пилатес, комбатекстрийм, фитбол, фитпъмп и др. под.
Изгореното количество калории по време на аеробна тренировката, може да стигне до 1000 kcal! Звучи добре, нали?
За дамите със състезателен характер, които обичат интригата в спорта, склошът е идеален вариант да покажете физическите си възможности, докато тялото Ви се отблагодарява с обилно потене и детоксикация.