Image Alt

Fit City

young female athlete training alone on treadmill in modern gym

Е приятели,

Като професионален спортист, реших да споделя мнението ми за разбирането на нашето физическо състояние, чрез измерването на телесните ни сегменти.
Приятно информиране.

Анализът на телесния състав е важен за оценка, която надхвърля простото измерване на телесното тегло. Той предоставя информация за здравословното състояние, оценява напредъка при отслабване, наблюдава адаптации при тренировки, насочва нуждите от хранене и следи тенденциите с течение на времето. Този анализ е важен, защото високите нива на мазнини увеличават риска от заболявания като сърдечни заболявания, диабет и рак, докато мускулната тъкан влияе на силата, възстановяването и метаболичното здраве.

За атлети и хора, занимаващи се с фитнес, анализът на телесния състав е особено важен. Той предоставя информация за адаптацията на тренировките, насочва хранителните нужди и помага в проследяването на напредъка във времето. Той се фокусира върху съществените компоненти на мазнини, кости и мускули, всеки от които играе важна роля за общото здраве. Например, скелетните мускули, които средно съставляват около 40% от общото телесно тегло, са от съществено значение за метаболизма и физическите постижения.

На 03.02 ще направим задълбочен анализ на телесния състав, като ще измерим не само общото ви тегло, но и процентите на телесните мазнини, мускулната маса, качеството на мускулите, метаболитната възраст и още много други показатели. Това позволява по-детайлно разбиране за здравословното състояние и вашето физическото състояние.

Също така ще измерим отделно и вашите телесни сегменти като ръцете, краката, торс.
Това ще ни помагне за идентифицирането на специфични области, които могат да се нуждаят от по-интензивна тренировка или диета.

Резултатите от измерванията могат да помогнат за създаването на по-персонализирани планове за тренировки и хранене, като се вземат предвид индивидуалните нужди и цели.

Редовното измерване ще ви мотивира, като ставате свидетел на промените в вашите телесни показатели и проследявайки своя напредък във времето.

В КАКВО СЕ СЪСТОИ ИЗМЕРВАНЕТО:

За измерването ще използваме високотехнологичен  уредът, който използва технологията на биоелектрически импедансен анализ (BIA) с многочестотна технология, което осигурява висока точност и надеждност на измерванията.

Той предлага задълбочен анализ на 26 показателя за телесен състав, включително:
 тегло
 процент телесни мазнини
 мускулна маса
 оценка на качеството на мускулите
 рейтинг на физиката
 маса на костите
 висцерални мазнини
 метаболитна скорост
 метаболитна възраст
общо телесно вода
 и ИТМ.

Този уред се отличава със своята способност за сегментен анализ, като измерва процента телесни мазнини и мускулната маса в отделни части на тялото: левият и десният крайник, торса, левият и десният крак.
Това дава възможност за по-подробен поглед върху разпределението на мускулите и мазнините по тялото. Също така, уредът включва специален режим за атлети, който е адаптиран за точно измерване на телесния състав при хора с атлетичен тип телосложение, като се вземат предвид специфични физиологични различия като мускулна маса и нива на хидратация.

Как да се регистрирате?
Местата за събитието са ограничени на 10, затова моля регистрирайте се предварително на този линк: https://shorturl.at/xyKYZ
или използвайте фейсбук страницата ни, както и телефона на рецепцията в залата.
ПРОМО Цена: 30 лв
Ако имате абонамента карта към залата за групови занимания, цената е 20 лв.
📞 За контакти и въпроси:
☎ +359 87 9100797
📧info@fitcity.bg
#fitcitybulgaria
Очакваме ви с нетърпение на 03.02 oт 10 часа във FIT CITY, за да стартираме заедно една успешна и ползотворна година!

С уважение
Мартин Гаджев