кондиционни тренировки

Fit City

Кондиционни тренировки

Здравейте! Казвам се Пламен Дончев, занимавам се с групови и персонални тренировки, както и с кондиционната подготовка на
млади спортисти.
Като професионален спортист, тренирал баскетбол и завършил специалност “Кинезитерапия”, осъзнавам колко важна е кондиционната и силовата подготовка за нашето тяло и резултати. Тя е в основата на всеки спорт, независимо дали е индивидуален, колективен или любителски. Що се отнася до оптималното здраве и фитнес, от съществено значение е да включите силови и кондиционни тренировки във Вашата тренировъчна програма. Моята главна цел е да подобря Вашето физическо здраве и форма, да Ви стимулирам спортът да стане част от Вашия живот и разбира се, да сведа до минимум риска от травми и контузии. И не на последно място, да се отпуснете от напрегнатото ежедневие и в този един час да се фокусирате само върху себе си.

Сега ще Ви запозная с част от ползите на този тип тренировки.

Полза #1 Помагат за предотвратяване на травми и подобряват двигателната култура.

Като човек, запознат добре с човешката анатомия и физиология, едно от най -добрите предимства на силата и кондицията е, че ще Ви помогне да се предпазите от предотвратими травми. Тези, които разбират механиката на тялото и имат добра основа, когато става въпрос за тренировки, ще бъдат добре подготвени да укрепят мускулите и сухожилията си и да премахнат всички мускулни дисбаланси, които са някои от основните причини за травми.

Полза #2: Повишен метаболизъм.

Както при много други видове упражнения, силата и кондицията всъщност могат да забързат много работата на метаболизма Ви, като Ви помогнат да отслабнете и да поддържате здравословен начин на живот. Създавайки по-силни мускули чрез кондиционни тренировки, ще изгорите повече калории и ще оформите едно силно, красиво и хармонично тяло.

Полза #3: Подобрена стойка.

Много хора идват при мен с различни проблеми на опорно- двигателния апарат, но много често срещан е проблема с гръбначните изкривавания породени от ежедневното заемане на неправилна стойка на тялото. Кондиционните тренировки ще Ви помогнат да тренирате мускулите си, позволявайки Ви да повдигнете и задържите тялото изправено по много безопасен начин.
В тренировките ни винаги добавям упражнения за правилна стойка, за да се чувстваме силни и изправени, а не прегърбени и слаби.

Полза #4:

Подобрено на настроение и чувство на удовлетвореност.

Общоизвестно е, че ендорфините се отделят по време на ефективна и пълноценна тренировка и може да забележите, че след отделянето им настроението Ви е повишено и сте в състояние да се справяте по-лесно със стресовите ситуации извън залата. Да не забравяме, че и една ползотворна тренировка в приятелски колектив е незаменима.

Полза #5

Помага за здрави кости.

Професионално изготвената кондиционна тренировка, може да помогне за предотвратяване на остеопорозата, която е едно от най-
честите заболявания в наше време. Чрез интегриране на редовни упражнения за укрепване мускулите и правилна стойка, Вие ще укрепите костите си, което от своя страна ще доведе до здрава опорно-двигателна система. Силните кости означават, че с лекота и безопасност ще можете да вдигате, премествате и изпълнявате широк спектър от дейности.

Затова, заповядайте на кондиционните тренировки с мен Пламен Дончев.

Понеделник
12-13ч. / 18-19ч. / 19-20ч.

Сряда
12-13ч./ 18-19ч. /19-20ч.

Петък
12-13ч. / 18-19ч. / 19-20ч.

Събота и неделя
11ч.