Image Alt

Fit City

Празниците са време за наслаждаване на вкусната храна, споделяне на моменти с близки и почивка. Но след коледните и новогодишните излишества, мнозина от нас се сблъскват с излишни килограми и намалена енергия. Ето няколко съвета ,как да се върнете във форма след празничния сезон.

Започнете с правилно хидратиране:
Началото на здравословното възстановяване след празничните дни започва с правилното хидратиране. Подарете на организма си достатъчно вода, за да подпомогнете изчистването на токсините и възстановяването на баланса.

Продължете със здравословното хранене:
Направете стъпката да се върнете към здравословното хранене. Включете в менюто ви зеленчуци, плодове, белтъчини и пълнозърнести храни. Тези храни са богати на витамини и минерали, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Възстановете физическата ви активност постепенно:
Не се подлагайте на прекомерен физически стрес веднага след празниците. Започнете с леки тренировки и увеличете интензивността постепенно. Това ще ви помогне да предотвратите контузии и ненужно напрежение.

Създайте реалистични цели:
Целите са ключови за успеха. Създайте си реалистични, измерими и специфични цели за вашето възстановяване.
Пр. Първа седмица 2 тренировки, втора седмица 3 тренировки, четвърта седмица 4 тренировки и т.н.
Това ще ви помогне да се фокусирате върху конкретните стъпки, които трябва да предприемете за възстановяване на формата ви.

Не забравяйте за съня:
Качественият сън играе решаваща роля в процесите на възстановяване. Уверете се, че спите достатъчно часове през нощта, за да подпомогнете регенерацията на тялото си.

Помирете се с излишъците:
Не се чувствайте виновни за удоволствията, които си позволихте по време на празниците. Важно е да наслаждавате на моментите си, без да се стремите да се лишите от тях.

Помнете, че здравословното възстановяване след празничния сезон изисква търпение и последователност. С последователни усилия и здравословни навици, ще се върнете към предишната ви форма и ще се чувствате по-добре в собствената си кожа. Давайте си време и вярвайте в себе си, защото успехът идва с постоянство.

Очакваме ви във FIT CITY.

Запазете си място в тренировките ни, чрез онлайн регистрационната ни форма https://bit.ly/3Izx0LI