Image Alt

Fit City

Нашият съвет към вас е да залагате на холистичен подход към фитнеса:

Съчетавайки баланса между Пилатес, Кардио и Силови Тренировки.

Докато се движим през постоянно развиващия се пейзаж на здравето и фитнеса, магнетизма на интензивни тренировки като спининг и тренировки с висока интензивност (HIIT) е неоспорим. Тези тренировки, които карат сърцето ви да пулсира, предлагат вълнуващо усещане, което ни кара да се чувстваме заредени с енергия и постигнали нещо. Но отвъд непосредственото въодушевление, е съществено да се погледне по-дълбоко във взаимодействието между такива интензивни физически активности и нашите тела, особено като се фокусираме върху ролята на кортизола, така нареченият хормон на стреса, и важността на балансиран режим в тренировъчната ви програма, който включва Пилатес, кардио и силови тренировки, особено когато става въпрос за хора в напреднала възраст.

ЧУВСТВОТО НА ВЪЛНЕНИЕ: РАЗБИРАНЕТО НА ЕНДОРФИНИТЕ И КОРТИЗОЛА

Възбудата на сетивата ви, усещана по време и след интензивни тренировки, главно може да се приписва на освобождаването на ендорфини в тялото ви. Естествени химикали, които действат като обезболяващи и повишаващи настроението. Въпреки това, заедно с ендорфините, нашите тела също така освобождават кортизол в резултат на възприетия стрес от интензивно упражнение. Този хормон играе решаваща роля в управлението на стреса, поддържането на “водния ви” баланс и регулирането на метаболизма. Въпреки че е полезен в краткосрочен план, продължително повишените нива на кортизол могат да доведат до редица негативни здравословни ефекти, подчертавайки необходимостта от балансиран подход към упражненията.

ДРУГАТА СТРАНА НА КОРТИЗОЛА

Въпреки че кортизолът помага за управлението на стресовия отговор на тялото, неговото продължително повишение може да бъде вредно, засягайки когнитивната функция, мускулната тъкан, функцията на щитовидната жлеза и водейки до увеличаване на мазнината в корема. Това подчертава важността да не се разчита само на тренировки с висока интензивност, а да се включват различни форми на упражнения в нашите рутини.

БАЛАНСИРАНИ ТРЕНИРОВКИ

С нарастване на възрастта, важността на балансиран режим на фитнес става още по-очевидна. Включването на кардиоваскуларни тренировки е от съществено значение за сърдечното здраве, издръжливостта и метаболичната ефективност. Подобно на това, силовите тренировки имат много важна роля в поддържането на мускулната маса, плътността на костите и намаляването на риска от хронични заболявания.

Пилатесът, със своя фокус върху контролирани движения, гъвкавост и сила на коремните мускули, предлага основен елемент на този балансиран подход към фитнеса. Той не само допълва физическите изисквания на кардио и силовите тренировки, но и насърчава осъзнатостта и алтернативата, които са от съществено значение за изпълнението на разнообразни упражнения по безопасен и ефективен начин.

НАШАТА РОЛЯ, КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Като преподаватели по пилатес, ние имаме привилегията и отговорността да насочваме нашите клиенти към по-холистичен подход в техните тренировки, чрез интегриране на пилатес с кардио и силови тренировки, можем да помогнем на нашите клиенти да постигнат балансиран режим на трениране, който подпомага общото здраве, благополучие и дълголетие, особено важно с напредване на възрастта.

Този всеобхватен подход гарантира, че не се фокусираме само върху един аспект на физическата подготовка, но грижовно отговаряме на нуждите на тялото по всичкия начин. Това е за създаване на тренировъчен план, което не само поддържа физическото тяло, но също така и подкрепя менталното и емоционалното благополучие на нашите клиенти.

В заключение на публикацията ни, въпреки че интензивните тренировки имат своето място в нашите тренировъчни програми ще добавим, че ключът към дългосрочното здраве и благополучие се крие в баланса. Като преподаватели по пилатес, ние насърчаваме всички вас към този балансиран подход, съчетавайки силата и гъвкавостта на пилатес с кардиоваскуларните ползи от аеробните упражнения и предимствата за изграждане на мускули от силовите тренировки. Заедно можем да създадем по-холистична, изпълнена със смисъл тренировъчна програма за вас и тези, които посещават класовете ни.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да изготвим вашия тренировъчен пплан, които да включва всеки един от подходите, които описахме по-горе.

➡️ Тренировки на уреда Реформър
➡️ Персонални карди и силови тренировки

📅 Запазете си място в класовете ни, чрез онлайн регистрационната форма https://bit.ly/3Izx0LI
📞 За контакти и въпроси:
☎ +359 87 9100797
📧reformerstudio@fitcity.bg

#reformerstudiofitcity #Реформър #pilates #пилатес #reformer #фитнес #тренировки