Image Alt

Fit City

Подкрепа за Интеркултурно образование чрез Наука и Спорт

Нова съвместна инициатива на Център за компетентност КВАЗАР и Сдружение „ФИТ СИТИ“!

Двете организации ще се включат съвместно в реализирането на дейности по Програма „Образование“ 2021-2027, насочени към подкрепа за деца и родители в мултикултурна образователна среда.

Център за компетентност КВАЗАР и Сдружение „ФИТ СИТИ“, заедно с няколко български училища ще обединят своя опит в нова съвместна инициативи за работа с деца от уязвими групи, насочена към личностно развитие и по-здравословен начин на живот.

Дейностите ще бъдат реализирани в рамките на процедура BBG05SFPR001-1.004 – „Утвърждаване на интеркултурното образование, чрез култура, наука и спорт“ и предвиждат съвместна работа на научната общност, педагози и представители на неправителствения сектор.

Инициативата ще стартира с младежи и деца в риск от две общини в Софийска област- Самоков и Костинброд и по-точно в Професионална гимназия по туризъм в град Самоков и в Основно училище “Отец Паисий”, с. Петърч, община Костинброд.

От страна на Център за компетентност КВАЗАР ще бъдат подготвени различни образователни и интерактивни програми, свързани с новите професии на 21-ви век, с роботиката и високите технологии и начинът по който променят живота ни.

Сдружение „ФИТ СИТИ“, което има богат опит в организирането на различни спортни фестивали и събития на открито, ще постави фокус върху нуждата от по-здравословен и природосъобразен начин на живот.

„Високите технологии и особено интернет пространството, често карат младите хора да забравят необходимостта от комуникация един с друг“- споделя Мартин Гаджев, който е председател на Сдружение „ФИТ СИТИ“ и изявен иноватор в сферата на здравословния и балансиран начин на живот. „Затова, чрез нашите спортни инициативи на открито и сред природата, ние се стремим да насочим децата не само към по-здравословен начин на живот, но и да имат възможност за една много по-достъпна социална среда“.

В своята съвместна дейност Център за компетентност КВАЗАР и Сдружение „ФИТ СИТИ“ предвиждат също така различни изнесени занимания за децата, свързани с културното и природното наследство в страната ни, включване в спортни и музикални мероприятия, посещения в университети и срещи с интересни и популярни личности, включително актьори, писатели, спортисти и ярки представители на гражданското общество.

Линк: https://www.facebook.com/photo/?fbid=762977499151498&set=a.113431190772802